10.3.07

Τα εφτά γουρουνάκια

Ο γιος μας είναι 2,5 χρονών. Πλέον απαιτεί παραμύθια, μεσημέρι/βράδυ πριν κοιμηθεί αλλά τα θέλει και στα μέτρα του! Το image του «κακού λύκου» στο κλασσικό παραμύθι με τα 3 γουρουνάκια τον χάλαγε λίγο όποτε και κάναμε κάποιες… παρεμβάσεις.

Σχεδόν όλο το παραμύθι το λέει μόνος του πια περιλιπτικά και’γω απλά συμπληρώνω λέξεις. Α, όσο για τον τίτλο… αν βρείτε τα άλλα 4 γουρουνάκια πειτε το και σε μένα που τα ψάχνω!


Τα εφτά γουρουνάκια

Μια φορά κι’έναν καιρό, σ’ενα δάσος όμορφο και μακρυνό, ήτανε 3 γουρουνάκια και το καθένα έχτισε και απο ένα σπίτι Το πρώτο γουρουνάκι έχτισε το σπίτι του απο σανό. Το δευτερο γουρουνάκι έχτισε το σπίτι του απο ξύλα και το τρίτο απο τούβλα.
Στην άλλη μεριά του δάσους, ζούσε ένας λύκος που δεν είχε όμως σπίτι. Έτσι μια μέρα, πήγε στο γουρουνάκι με το σπίτι απο σανό και του είπε: «Γουρουνάκι, βγες έξω, να μπω εγώ μέσα!». «Όχι, όχι δικό μου είναι!» απαντάει το γουρουνάκι και τότε ο λύκος έκανε «φου, φου, φου» και φύσηξε το σπίτι και αυτό γκρεμίστηκε! Και πήρε ο αέρας το σανό μακρυά μακρυά ώσπου το βρήκανε τα άλογα και το φάγανε και χορτάσανε!
Την επόμενη μέρα, ο λύκος πήγε στο δεύτερο γουρουνάκι που είχε χτίσει το σπίτι απο ξύλα και του φώναξε: «Γουρουνάκι, βγες έξω, να μπω εγώ μέσα!». «Όχι, όχι δικό μου είναι!» απαντάει και αυτό το γουρουνάκι και τότε ο λύκος έκανε «φου, φου, φου» και φύσηξε το σπίτι και γκρεμίστηκε και αυτό! Και πήρε ο αέρας τα ξυλαράκια μακρυά στα άλογα και αυτά τα φάγανε και γέμισε η κοιλίτσα τους!
Την επόμενη μέρα, ο λύκος πήγε στο τρίτο γουρουνάκι που είχε χτίσει το σπίτι απο τούβλα. «Φου, φου, φου» κάνει πάλι ο λύκος.., «Ξαναφού», φου, φου» αλλά το σπίτι δεν έπεφτε γιατί ήτανε απο τούβλα και ήτανε πολύ γερό. Πέρνει λοιπόν μια σκάλα ο λύκος, ανεβαίνει στη ταράτσα και πάει να μπεί απο την καμινάδα, αλλά το έξυπνο γουρουνάκι την είχε κλείσει. Εκείνη τη στιγμή περνούσε ο ρινόκερος μπροστά απο το σπίτι και βλέπει τον λύκο στη ταράτσα. Τον βουτάει και του δίνει μια φάπα και μισή μπούφλα και του λέει να παει αμέσως στα γουρουνάκια και να γίνουν φίλοι!
Έτσι, ο λύκος πέρνει ένα μεγάλο καλάθι, γεμάτο με φρούτα, μανιτάρια και λουλούδια και χτυπάει το κουδούνι. Ανοίγει το γουρουνάκι, και ο λύκος, που είχε μετανιώσει τώρα και είχε γίνει καλός λύκος, του λέει: «Γουρουνάκι, σε παρακαλώ θα με αφήσεις και μένα να μείνω για λίγο κοντά σας, να φάμε, να παίξουμε και να ζεσταθουμε κοντά στο τζάκι; Γιατί εγώ σπίτι δεν έχω, ούτε παρέα..». «Και δε το’λεγες απο την αρχή;! Και βέβαια να περάσεις!» λέει το γουρουνάκι. Και κάτσανε όλοι μαζί παρέα, φάγανε, παίξανε, ζεσταθήκανε και μετά κοιμηθήκανε όλοι μαζί αγκαλίτσα!
Και περάσανε αυτοί καλά και μεις καλύτερα!

3 σχόλια:

Rodia είπε...

Αλατις ο κύριος Ρινόκερως!!!
Να μας μάθει τη συνταγή να κάνουμε και μεις τους κακούς λύκους καλούς.. μήπως χρειάζεται να γίνουμε ρινόκεροι πρώτα;..

Πάντως, η περίπτωση του λύκου που έγινε κακός από τη μοναξιά, κλπ κλπ, είναι φαύλος κύκλος.. Μπορεί ακριβώς επειδή είναι κακός να μη τον κάνουν παρέα...

Χμμ.. θα έβαζα τα γουρουνάκια να του πουν (ευγενικά, και αφού τον ευχαριστήσουν) να πάει να βρει τους άλλους λύκους και να γίνει φίλος μαζί του. Ρατσιστικό; Μπα... "Ομοιος ομοίω αεί πελάζει" λέγαν οι αρχαίοι.. ή "όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λαχανα" λέει η παροιμία.. ή "κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι".. κλπ κλπ..

που σημαίνει ότι κακοί υπάρχουν δυστυχώς, για τον Α ή Β λόγο και καλό είναι να μένουμε μακριά τους, εκτός αν γίνουμε ειδικοί γιατροί να τους βοηθήσουμε, πράγμα δύσκολο βέβαια... Το κακό είναι κακό, δεν είναι "διαφορετικό".. συμβαίνει συνήθως από.. απορρόφηση μεγάλων δόσεων βλακείας(!!).. Το διαφορετικό δεν είναι κακό, είναι διαφορετικό...

ΟΥΦΦΦ, τι μ' έπιασε βραδιάτικα, ε

:-)) σμουτς!

Rodia είπε...

μου άνοιξες την όρεξη! Θα ανεβάσω το "παρδαλό παπάκι" στο blogometro

Rodia είπε...

δες κι ένα ωραίο μόττο: "Η δύναμη μαζί σου, γύρω σου, μέσα σου. Μη διανοηθείς να την αποκτήσεις, ούτε καν να την τιθασεύσεις. Απλά μοιράσου την και κράτα αποστάσεις από τη σκοτεινή πλευρά της."

εδώ: http://yperoptix.blogspot.com/