5.1.06

Ρόδο της Ιεριχούς


Ένα φυτό με προσωπικότητα! Απλό έως άσχημο, δε σου κάνει καμία ιδιαίτερη εντύπωση μέχρι να μάθεις περί τίνος πρόκειται.
Το συναντά κανείς στις ερήμους της Βόρειου Αφρικής, στη Συρία, Αραβία και Μεξικό.
Όταν οι συνθήκες για να ευδοκιμήσει το φυτό, δεν είναι πλέον φιλικές (έλλειψη νερού), μαζεύει τις ρίζες του και τα κλαδιά του, γίνετε μια ξερή και άχαρη μπάλα και αφήνεται στον άνεμο. Στο μέρος που θα κατασταλάξει, δε θα βιαστεί να βγάλει ρίζες, παρά θα «ανιχνεύσει» το περιβάλλον και αν είναι ευδόκιμο, θα ριζώσει και θα ανοίξει και πάλι. Αλλιώς θα συνεχίσει το ταξίδι του.
Το πολυτάξιδο αυτό φυτό μπορεί κανείς να το βρει και σε επιλεγμένα ανθοπωλεία της Αθήνας. Μπορείτε να το αγοράσετε ανοιχτό, σε μπολ, ή μόνο του. Να βάλετε ένα μικρό δώρο, τύπου κοσμήματος ή ημιπολύτιμου λίθου, στη καρδιά του φυτού και μετά να το βγάλετε από το νεράκι του για να ξεραθεί και να «μαζέψει». Το προσφέρεται και ο παραλήπτης αφού το βάλει σε νερό και το Ρόδο ανοίξει, θα ανακαλύψει την έκπληξη. Μη φανταστείτε ότι μπορείτε να το «ανοιγοκλείνετε» 5 φορές το μήνα βέβαια! Μια εβδομάδα θέλει για να ξεραθεί τελείως, κάπου άλλη μια για να ανοίξει και να πρασινίσει και 30 μέρες «διάλειμμα» πριν το ξεράνετε πάλι. Αναλυτικές οδηγίες όμως θα σας δώσει ο ανθοπώλης.

Το Ρόδο της Ιεριχούς το χρησιμοποιούνε στο Μεξικό ως διουρητικό. Χρησιμοποιείται επίσης σε τελετές voodoo για τύχη, λεφτά και αγάπη.
Λένε πως όταν κάποιος το μεταφέρει, απορροφά την αρνητική ενέργεια. Το ίδιο ισχύει και για το σπίτι που το φιλοξενεί.
«Αποτελεί φυσικό ιονιστή και απορροφά τον καπνό από τα τσιγάρα, όπως και την ακτινοβολία της τηλεόρασης, του υπολογιστή κτλ. Το νερό στο οποίο θα βουτήξουμε το ξηρό ρόδο, ώστε να ανοίξει, ανακουφίζει από δερματικές παθήσεις, όπως κνησμός, εκζέματα, κοκκινίλες κλπ.όταν το φέρουμε σε απευθείας επαφή με το δέρμα. Το φυτό θεωρείται γενικά σύμβολο εξαιρετικής καλοτυχίας, ενώ μάλιστα λέγεται ότι η ευχή που θα κάνεις κάθε φορά που το ανοίγεις, πραγματοποιείται. Κλειστό τοποθετείται σε ντουλάπες γιατί είναι σκοροκτόνο.

12 σχόλια:

Rodia είπε...

Αυτό το φυτό είναι για μένα που ξεχνάω να ποτίσω τα λουλούδια. Μερσί για την ενημέρωση:-)

KV είπε...

Σε μπελάδες μας έβαλες, άντε τώρα να βρω το Ρόδο εδώ ....

Melina's Art είπε...

Εγώ ακόμα δεν αξιόθηκα να το πάρω, αλλά θα το φροντίσω λίαν συντόμως!
kv Μπορείς να το βρείς εδώ αν σε εξυηρετεί το Online shopping. Πέρα απο ανθωπολεία είναι πολυ πιθανό να το βρείς σε μαγαζάκια με είδη ..ας πούμε feng-shui/μεταφυσικής. Και αυτό γιατί κατατάσεται στα ενεργειακά φυτά. Δε θα το πάρει κανείς για την ομορφιά του, αλλά γι'αυτό που θα του προσφέρει ενεργειακά.
:)

KV είπε...

Κουρκουμπίνι μου, ευχαριστώ ΠΟΛΥ για τo link !!! Θα το χρησιμοποιήσω!!! Η αλήθεια είναι ότι με εντυπωσίασε η δύναμη του Ρόδου στην επιβίωση !
Απόρώ όμως με τόσες αναφορές για την ... "ενέργειά" του, πως δεν το έχει φέρει ήδη στο Feng Shui-correct σπίτι μας, η συγκάτοικός μου ... Θα την επιπλήξω !!!!
;-)
Καλημέρα !

Melina's Art είπε...

Πολύ καλημέρα (τι καλημέρα δλδ, που εδώ ειναι 12μεσάνυχτα!).

Τα ενεργειακά φυτά είναι ολόκληρο κεφάλαιο απο μόνο του. Αν κανείς ασχολείται με feng-shui ερασιτεχνικά θα ξέρει οποσδήποτε για την χρήση των φυτών με μυτερά φύλλα και με στρογγυλά φύλλα. Απο 'κει και πέρα εμβαθύνει κανείς μόνος του. Όπως οι κρύσταλλοι. Έχουν πολύ καλή χρήση σε ότι αφορά την ενέργεια αλλά στο fengshui αναφέρονται γενικά. Η ενέργεια σαν θέμα είναι πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΟ και πρέπει αν σπαστεί σε "κατηγορίες" για να μπορεί κανείς τελικά να το μελετήσει.
:)

KV είπε...

Καλή ιδέα για post !!! Γιατί δεν μας γράφεις κάτι;;; Όλοι χρειαζόμαστε θετική ενέργεια, από όπυ και αν προέρχεται ...
Το link σου πουλάει το Ροδο μόνο στην Αγγλία ... σνιφ... το ψάχνω όμως!

Πολύ καλή σου μέρα !!!

AZIMA είπε...

ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΧΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ
ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ!
AZIMA NEW AGE STORE www.azima.gr
2ας ΜΑΪΟΥ 38 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΣ 2109312970
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥ ΟΣΟΥΣ
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ή ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ
ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΧΟΥΣ!
ΆΝΟΙΞΕ ΕΝΑ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ!
ΑΖΙΜΑ

Κική είπε...

Εγώ αγόρασα και περιμένω με αγωνία και ανυπομονησία να δω επιτέλους θα πραγματοποιηθεί η ευχουλα μου όπως λένε!

Κική είπε...

Εγώ αγόρασα και περιμένω με αγωνία και ανυπομονησία να δω επιτέλους θα πραγματοποιηθεί η ευχουλα μου όπως λένε!

Κική είπε...

Εγώ αγόρασα και περιμένω με αγωνία και ανυπομονησία να δω επιτέλους θα πραγματοποιηθεί η ευχουλα μου όπως λένε!

Κική είπε...

Εγώ αγόρασα και περιμένω με αγωνία και ανυπομονησία να δω επιτέλους θα πραγματοποιηθεί η ευχουλα μου όπως λένε!

Unknown είπε...

Τέλειο....