12.2.06

Οι πιπεριές

Είναι μέρες (καννα 2 εβδομάδες) που έχω στήσει τις πιπεριές για να τις ζωγραφίσω.
Και πράγματι ξεκίνησα.. και μετά απο καμιά ώρα περίπου σταμάτησα για να συνεχίσω την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα λοιπόν έρχετε η οικιακή βοηθός.. και εκεί που μαζεύει γενικότερα, πέρνει και 2 λεμόνια που είχα παρατήσει σε μια καρέκλα (στη προσπάθεια να φτιάξω άλλη σύνθεση), και μου κάνει εικαστική παρέμβαση στη σύνθεση με τις πιπεριές.... Κουλουβάχατα... Φεύγει η "βοηθός", πάω να ζωγραφίσω και μένω κάγκελο! Τι να πεις.
Τα παράτησα, οι πιπεριές σταφίδιασαν, σα γριές γινήκανε, τα λεμόνια χαχανίζανε και κοροιδεύανε, μέχρι σήμερα που το ξανάπιασα πάλι. Οκ.., οι αναλογίες δεν είναι αυτές που ήταν, τα χρώματα παν για να'ρθουν, αλλα τουλάχιστον μπορώ να βλέπω το καβαλέτο τώρα χωρίς να με πιάνει υστερία! Θα το γυρίσω σε εξπρεσσιονιστικό και θα βγεί κουκλίτσα.

5 σχόλια:

alombar42 είπε...

Ενας καλός ζωγράφος κάπως πρέπει να βρει τον τρόπο να απεικονίσει την κίνηση. Αν τα καταφέρνει, μέσα από ένα μοντέλο που δεν παραμένει στατικό, νομίζω οτι έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα.
Αυτά από έναν άσχετο :)

KV είπε...

Κάπως έτσι πρέπει να ξεκίνησε ο εξπρεσσιονισμός! από κυριολεκτικά νεκρή φύση!!! Περιμένουμε με αγωνία!
Good luck !!!

Melina's Art είπε...

>alombar Ίσως όμως θα έπρεπε να πιάσω την "υπηρεσία" στα πράσα και να απεικονίσω ακριβώς τη στιγμή που μου'ριχνε τα λεμόνια πάνω στις πιπεριές! :p
Ένας καλός ζωγράφος μπορεί να απεικονίσει τη στατικότητα και μη σε παραπλανά το πόσο απλό ακούγεται αυτό. Καμιά φορά είναι εξίσου δύσκολο με την κίνηση.
Στην ουσία τώρα, τα λεμόνια ή η "γήρανση" των πιπεριών λίγο με απασχολεί. Είναι όμως καλές δικαιολογίες...
Για μένα ένας καλός ζωγράφος είναι αυτός που είναι πιστός στην Τέχνη του, με οποιοδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε στιγμή και ίσως με οποιοδήποτε κόστος. Εγώ μάλλον απέχω μακράν... σε σημείο που λέω, τελικά γιατί ασχολούμαι;; Ένα έξτρα άγχος είναι να βλέπεις στο καβαλέτο σου ένα ημιτελές έργο.

>KV ευχαριστώ για την ενθάρρυνση και τις ευχές! Ελπίζω να μη χρειαστεί να περιμένετε αρκετά, αν και δε το υπόσχομαι :(

Unknown είπε...

Τα κρατάς τα κρατάς αλλά μέσα σε ένα ΣΚ τα ανεβάζεις όλα μαζι εσύ...

Rodia είπε...

Να σου πω.. με μια πιπεριά μαραμένη συνεχίστηκε (άρχισε με ένα λάχανο!) η μανία μου να φωτογραφίζω σαπισμένα λαχανικά και να επεξεργάζομαι στη συνέχεια τις φωτο.. Εχω πάνω από 5.000 εικονίδια προερχόμενα από την εν λόγω πιπερίτσα!

:-)

..θα ανεβάσω κατι προσεχως..