27.1.06

"Τι έχεις στο ντουλάπι σου;"...


...ρώτησε η KV σε προηγούμενο ποστ.
Μια πολύ καλή ερώτηση. Θα μπορούσε κανείς να σε ψυχογραφήσει -λέμε τώρα- απο το τι έχεις στα ντουλάπια σου!
Πολύ συνοπτικά, επειδή βιάζομαι και δε μπορώ να μη το ποστάρω γιατί αυτή η ερώτηση μου τριβελίζει το μυαλό εδώ και 3 ώρες..., άνοιξα τα ντουλάπια της κουζίνας και βρήκα τσάια.. ΠΟΛΛΑ! Μαύρα, πράσσινα, κόκκινα, άσπρα..με λεμόνι, με μήλο και κανέλα, βιολογικά και μη. Βότανα πάσης φύσεως - έχω ξεχάσει πια τι έχω. Ρύζια.. επίσης ΠΟΛΛΑ! Μπαχαρικά, ήμαρτον. Ίσα με 30 και λίγα λέω, διαφορετικά μπουκαλάκια. Γενικώς μπουκάλια, μπουκαλάκια, μπουκάλες.. με διάφορα μέσα. Τα ντουλάπια μου ειναι τιγκαρισμένα και αυτό είναι ένα διαρκές πρόβλημα.
ουφ! ορίστε, τα είπα (παω να δω τώρα αν αδειάσανε καθόλου τα ντουλάπια)

7 σχόλια:

KV είπε...

χαχα χα ... Και εγώ τα ίδια έχω ... Ρύζι, μακαρόνια, τόνο (τον σιχαίνομαι τον τόνο) κάθε είδους βότανα και μπαχαρικά!!! Μα γιατί τέτοιο πάθος με τα μπαχαρικά, νομίζω μπορώ να εφοδιάζω το Ινδικό της γειτονιάς μου για 1-2 χρόνια άνετα !!!
Πάντως το ντουλάπι της φωτογραφίας είναι πολύ ωραίο θέμα ;-)

Melina's Art είπε...

Α! τα μπαχαρικά είναι αυτά που δίνουν όλο το νόημα! Γιατί νομίζει υπάρχει και η έκφραση "the spice of life" ..or whatever, το μπαχαρικό καταρχήν είναι για έναν καλλιτέχνη της κουζίνας, ότι και οι μπογιές ενός ζωγράφου. Ο κατάλληλος συνδιασμός και η σωστή αναλογία φτιάχνουν μικρές (και μεγάλες!) απολαύσεις.
Μήπως έχεις καλλιτεχνικές ανυσηχίες και δε το ξέρεις;; :)

Όσο για το θέμα, ασε, πήρα πιπεριές. Τις έβαλα στο ψυγείο...

Rodia είπε...

Ε, λοιπόν μοιάζουν πολύ τα ντουλάπια μας. Στα τσάγια σίγουρα πιο πολύ. Εχω όμως και σοκολάτα αγγλική, με άρωμα που σ' ανασταίνει!
Μπορεί το σπίτι να είναι ένα χάος, αλλά τα ντουλάπια είναι εξαιρετικά ταχτοποιημένα. Λένε ότι αυτό δείχνει ότι υπάρχει ισορροπία. Χμμμ...

Κουρκουμπί, θα σε απογοητέψω. Το μόνο που δεν τρώω είναι οι πιπεριές:(

:-)

Unknown είπε...

Κι εγώ ένα πράμα τίγκα στα μπαχαρικά το έχω το ντουλάπι μου...
(ένα ολόκληρο ράφι!)
Ε λίγα μακαρόνια, λίγα μανιτάρια, τομάτα για σάλτσες (με και χωρίς κρεμύδι) τρίφτη και multimulinex...

To αποκάτω είναι τίγκα στα κρασιά....

Αυτάαααα

Melina's Art είπε...

rodia> Ντουλάπια: οι σκέψεις μας, ο εσωτερικός μας κόσμος. Επιφανειακή ακαταστασία ή τάξη: Αυτό που δείχνουμε στους άλλους, τρόπος που φερόμαστε, συναίσθημα (πχ. ακαταστασία = συναισθηματισμός, πληθωρικότητα, αυθορμητισμός κτλ)
Για τις πιπεριες: τις έβαλα στο εικονάκι εδώ δεξιά για να μου θυμίζουν ΝΑ ΣΤΡΩΣΩ ΤΟ ΠΟΠΟ ΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΒΑΛΕΤΟ και να τις ζωγραφίσω - επιτέλους! Θέλω βούρδουλα εγώ... τελείωσε. Πειθαρχία 0. Ισως κάτι φταίει με τα κίνητρα μου (να τα έφαγε η καμηλοπάρδαλη;) Ίσως φταίει το οτι η Σελήνη μου είναι στον Υδροχόο.
Πάντως οι πιπερίτσες, ωμές με λίγο αλατάκι είναι μια χαρά και έχουν και πολύ βιταμίνη C. Αν θέλεις όμως έχω μια πολύυυ ωραία συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο με πιπεριές και φέτα!

darth> Α, πολλά κρυφά ταλέντα βλέπω! Θα μείνω στο "To αποκάτω είναι τίγκα στα κρασιά...." και θα σου αφιερώσω τον τελευταίο πίνακα στο Atelier de kourkoubin με το μπουκάλι κρασιού.

KV είπε...

Μήπως έχεις καλλιτεχνικές ανυσηχίες και δε το ξέρεις;; :)


Ανησυχίες ναι, ταλέντο όχι... :-(

alombar42 είπε...

ακαταστασία = συναισθηματισμός, πληθωρικότητα, αυθορμητισμός

Αυτό λέω κι εγώ, αλλά όλοι ρεαλιστή με φωνάζουν! Μη σου πω οτι αισθάνομαι μια χαρά στο χάος μου :)