13.2.06

Σκύλοι vs Καμηλοπάρδαλη

Δε ξέρω αν σας είπα οτι έχω μια καμηλοπάρδαλη (ξέρετε οτι υπάρχουν 7 είδη καμηλοπάρδαλης;!) ...αλλά πολύ θα ήθελα να έχω ένα απλό κοπρίτη σκύλο αντί γι'αυτήν την άχαρη ψιλομύτα.
Να μπαίνω στο σπίτι, κουρασμένο και κατάκοπο κουρκουμπίνι, και αντί να κάθεται η καμηλοπάρδαλη απαθέστατη στην lazyboy και να βαράει το τηλεκοντρόλ, να έρχετε και να πηδάει πάνω μου, να με γεμίζει σάλια και σκυλίλα και τρίχα! Να γεμίζει και το πάτωμα τρίχα και αποτυπώματα απο σπινιαρισμένες σκυλοπατούσες! Ενώ αυτή η κρυόκολη περπατάει με τόση χάρη και ηρεμία που σου έρχεται να την πετάξεις απο το παράθυρο!

Να γευτώ επιτέλους την περιπετεια και να γεμίσω αδρεναλίνη καθώς βγάζω τον κοπρίτη βόλτα! Που για να βγάλεις την καμηλοπάρδαλη πρέπει να πιείς μισο λίτρο καφέ - μη τυχόν και κοιμηθείς στο δρόμο. Άσε που θέλεις και φίμοτρο γιατί τρώει ότι κλαδί βρεί μπροστά της (ότι δέντρο καλύτερα..). Μέχρι να κάνει το ένα βήμα, εσύ έχεις κάνει 10 (πιάνει και την πάρλα με τα σπουργίτια πάνω στα πεύκα! μα τι κακό κι'αυτό!! Έχει μια γλώσσα μισό μέτρο και δε την βάζει μέσα!! μπούρου μπούρου μπούρου μπούρου! )

Ενώ ένας κοπρίτης.. όσο και αν σε έχει καταβάλει η κούραση, θα πρέπει να τον πας βόλτα και τότε θα σου χτυπήσει κόκκινο η πίεση και η αδρεναλίνη! Αμέσως σε συνεφέρει!
Βάζεις το λουρί, ξαπλώνεις και αυτός κάνει όλη τη δουλειά!! Τραβάει το λουρί με σένα απο πίσω, και σε κάνει βόλτα 15 τετράγωνα με δική του αποκλειστικά πρωτοβουλία! "να στρίψουμε εδώ, ας κατουρήσουμε εκεί, και μετά να πάμε στο απέναντι πεζοδρόμιο -χέστ'αυτοκίνητα!" Αμ τι! Ούτε να σκεφτεις, που θα τον πας, τι θα τον κάνεις! Τα κάνει όλα μόνος του και συμφέρει! Και αμα λάχει χώνει και τη μουσούδα του σε κανενός περαστικού τα απόκρυφα, διότι έχει προσωπικότητα και καθόλου τακτ!
Οχι σα τη μουρόχαυλη τη καμηλοπάρδαλη που σε κοιτάει μ'ενα μπλαζέ ύφος και περιμένει σα πρόσκοπος πότε θα περάσουν οοοοοοοοολοι για να περάσει και εκείνη!. Παθητικότατη σας λέω..

Α! το καλύτερο όμως είναι το -συγνώμη- χέσιμο! (είναι και επίκαιρο στα blogs αυτές τις μέρες..) Ο κοπριτάκος παιδι μου, αφου σε σείρει σε όλα τα δέντρα της περιφέρειας θα κατασταλάξει στο ένα και μοναδικό (οκ, μπορεί να είναι και τρία και μοναδικά), δέντρα που θα φιλοξενήσουν την αχνηστή του κουραδίτσα! Απλά και λιτά .. άντε να πάρεις και το χαρτάκι να τα μαζέψεις. Σιγά!
.. Άντε μάζεψε τη σκατουλίθρα της καμηλοπάρδαλης όμως!! Που αν τυχάνει και είσαι και πίσω της, την μαζεύεις ολόκληρη σα καπέλο απο τούρτα σοκολάτα στο κεφάλι! Και καλά να'ναι έτσι (γιατί νομίζετε οτι κυκλοφορώ με κράνος;;), αν όμως πετύχει πεζοδρόμιο, ή έστω δέντρο, την έκατσες τη βάρκα. Πέρνεις το φτυαράκι και αφού γεμίσεις τον έναν σκουπιδοτενεκέ, πας για τους επόμενους 3 που είναι στα επόμενα 3 τετράγωνα...

Ο σκύλος έχει και το παιχνίδι του! Όλα τα νοήμον όντα παίζουν.. τα ανεγκέφαλα όπως η καμηλοπάρδαλη τρώνε πασατέμπους και βλέπουνε τηλεόραση, η βαρεμένη! Ενώ ο τρυχωτός μας φίλος, δε πα να είναι 6 το πρωι η 3 το βράδυ.. θα έρθει όλο χαρά με το σαλιωμένο σκοινάκι του και σε προκαλεί να του το πάρεις. Όλο νάζι! Και πως το άτιμο σου μεταφέρει τη διάθεση του για παιχνίδι! Ειδικά όταν δεν έχεις πιει καφέ, ή αν είσαι ξενυχτυσμένος! Η καμηλοπάρδαλη; Θα κοιμηθεις, στην τηλεόραση θα την αφήσεις... θα ξυπνήσεις, πάλι εκεί θα την βρείς.. Ο εγκέφαλος της πρέπει να έχει μουδιάσει.. πρέπει να βρίσκεται σε hybernation ..ίσως κάπου μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, σε μια παράλληλη διάσταση, σε έναν άλλο πλανήτη, έναν άλλο γαλαξία.. μια άλλη πραγματικότητα, ίσως έχει περάσει και στην ανυπαρξία (το πιθανότερο δλδ.)

Να μη ξεχάσω όμως .. το ζευγάρωμα ε! Μπορεί η καμηλοπάρδαλη να ξέρει το κάμα σούτρα απ'έξω και ανακατωτά, αλλά ο κοπριτάκος το κάνει πράξη! Μικρή σκυλίτσα, μεγάλη σκυλίτσα (αλλά και χαλάκι/μαξιλαράκι μας κάνει). Διότι ο σκύλος έχει ορμές! Είναι μια απαιτητική και δυναμική προσωπικότητα και δεν θα διστάσει να σου δείξει τι θέλει ακόμα και αν χρειάζετε να χρησιμοποιήσει το πόδι σου! Η Καμηλοπάρδαλη.. τι να πω, θα σας γελάσω... Μια φορά μονάχα την έπιασα με κάτι τσοντοπεριοδικά. Για τις επόμενες 3 μέρες είχε ντυθεί καλόγρια, κυκλοφορούσε με ένα ευαγγέλιο στο χέρι και έψελνε το Δόξα πατρί (;!). Βέβαια, τα βράδια που την αφήνω στην τηλεόραση ποιός ξέρει τι κομπίνες κάνει με το alter...

Γιαυτό σας λέω.. μακρυά απο καμηλοπάρδαλη! Προτιμήστε τρυχωτούς σαλιάρηδες με προσωπικότητα για να έχετε μια ζωή με άποψη, στύλ και φινέτσα!

4 σχόλια:

alombar42 είπε...

Να πάρεις ένα πόνυ για το σπίτι! Θα σε πηγαίνει αυτό βόλτα :)

Melina's Art είπε...

Γιατί, ο σκύλος τι κάνει;; :p
Άσε για το σπίτι λέω να πάρω έναν ελέφαντα να μου κάνει και δουλειές!

Unknown είπε...

Πόσο την πουλάς;

Rodia είπε...

Πουλάω έναν ελέφαντα, ενδιαφέρεσαι;

:-)

..λέω να πάρω ένα γατούλη..