22.3.06

Η Κοσκινοσκουφίτσα



Μια φορά κι'έναν καιρό ήταν η Κοκκινοσκουφίτσα....
Το ξέρετε όλοι το παραμύθι, που η μικρή παιδούλα πήγε να βρεί την άρρωστη γιαγιά. Στο δρόμο για τη γιαγιά, κάπου μέσα στο δάσος, την βρίσκει ο κακός ο λύκος , της πιάνει κουβέντα, την παραπλανεί (πως δεν έκανε και τίποτα άλλο), μετά πάει στη γιαγιά της μικρής και την τρώει (!), μετά έρχεται και η μικρούλα και αρχίζει το σασπενς. Θρίλερ σκέτο. Θα τη φάει, δε θα τη φάει και πάνω που ορμάει μπαίνει ένας άσχετος ξυλοκόπος μέσα και του δίνει μια του λύκου με το τσεκούρι του (!!), του ανοίγει το στομάχι (!!!), βγαίνει η γιαγιά απο μέσα. Μετά του βάζει πέτρες στο στομάχι, τον ράβει και τον πετάει στο ποτάμι(!!!!) και ζήσανε αυτοί καλά και μεις καλύτερα.
Αν αυτό είναι παραμυθάκι για παιδιά, ε ας τους διαβάσουμε και το Δρόμο με τις Λεύκες...
Κάτι τέτοια διαβάζω και θέλω να γράψω δικα μου παραμύθια, και να τα εικονογραφήσω κιόλας!

Και κάτι πολύ ενδιαφέρον απο εδω
[...]
There are many interpretations of the classic fairy tale.

Prostitution One of the more common interpretations refers to a classic warning against becoming a "working girl." This builds off of the fundamental "young girl in the woods" stereotype. The red cloak was also a classic signal of a prostitute in 17th century France.

Sexual Awakening Red Riding Hood has also been seen as a parable of sexual maturity. In this interpretation, the red cloak symbolizes the menstrual cycle and the entry into puberty, braving the "dark forest" of womanhood. The anthropomorphic wolf symbolizes a man, a sexual predator.

6 σχόλια:

alombar42 είπε...

Είμαι ένας κοκκινοσκουφίτσος και παραδίνομαι ευχαρίστως στις μοβόρικες διαθέσεις ωραίων και ξανθών λυκαινών!

:)))

Melina's Art είπε...

virtual πάντα, φαντάζομαι ε; :-P

NinaC είπε...

Είμαι μια ωραία και ξανθή λύκαινα με μοβόρικες διαθέσεις και αναζητώ κοκκινοσκουφίτσο για να μου παραδοθεί!

:)))

Melina's Art είπε...

CD, πρόσεχε τι αναζητάς καλή μου γιατί ο κοκκινοσκουφίτσος το βλέπω να'ρχετε αγκαζέ με το τετράποδο!
(Τρίο μάλιστα, αλλά τρίο με τετράποδο.. δε ξέρω! - και όπως βλέπεις δε το αποχωρίζετε ποτέ! Όπου post και αυτό δίπλα!) :-p

lemon είπε...

Κουρκουμπίνι, ξέρεις, πάντα απορούσα γιατί η κοκκινοσκουφίτσα είναι ΤΟ κλασσικό παραμύθι, δεν μπορούσα να βρω κανενός είδους βάθος, τρέχω να διαβάσω αυτά που βρήκες, μπράβο για την θαυμάσια ιδέα σου, ευχαρστώ!!

pseftra είπε...

τελικά δεν κατάλαβα... παντρεύτηκε τον πρίγκηπα ή όχι ;